Εμπρηστική επίθεση κατά του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα» στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, 29 Αυγούστου, με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και κροτίδες. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από περίοικους και έτσι υπήρξαν μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Το γεγονός αυτό έρχεται λίγες ημέρες πριν τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Η «Φαβέλα» έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν από φασιστικούς κύκλους που συνδέονται με την νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» η οποία, παρά την εν εξελίξει δίκη του αρχηγού της, των ηγετικών στελεχών και μελών της με τις κατηγορίες – μεταξύ άλλων – της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσής της, επιδιώκει να έχει παρουσία στον Πειραιά υπό την καθοδήγηση του τοπικού πυρηνάρχη Σωτήρη Δεβελέκου.

Ως απάντηση στην επίθεση η «Φαβέλα» καλεί σε αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

b2ap3_thumbnail_afisa_favela_1Sept.jpg

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X