Η Μπαρτσελόνα θέλει να πάρει απόσταση από τους Ροναλντίνιο και Ριβάλντο, επειδή υποστηρίζουν τον ακροδεξιό Μπολσονάρο στη Βραζιλία, μεταδίδουν καταλανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει πολιτική θέση ουκ ολίγες φορές, κι αυτή τη φορά τάσσεται κατά της ομοφοβίας, του μισογυνισμού και ρατσισμού που υποστηρίζει ο Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο υποψήφιος πρόεδρος στο δεύτερο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία  τον οποίο έχουν στηρίξει δημόσια ο Ροναλντίνιο και ο Ριβάλντο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αθλητικού δικτύου Sport, η Μπαρτσελόνα είναι κάθετα αντίθετη στις ακροδεξιές απόψεις του Βραζιλιάνου πολιτικού και γι’ αυτό το λόγο έχει αποφασίσει να μειώσει την παρουσία της σε εκδηλώσεις που χρηματοδοτούνται από τον σύλλογο και συμμετέχει ο Ροναλντίνιο, καθώς μπορεί να μην παίζει πια ποδόσφαιρο αλλά έχει συμβόλαιο ως πρεσβευτής της ομάδας στον κόσμο. Ενώ και ο Rivaldo θα χάσει το ρόλο που είχε στις εκδηλώσεις της Barça.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γυναίκες οι πρωταγωνίστριες στις εκλογές της Βραζιλίας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X