Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους στα Market in και πλέον η εργοδοσία οφείλει να συμμορφωθεί στην απόφαση. Τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.

Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση οι εργαζόμενοι του Market in, που παραμένουν ουσιαστικά όμηροι από τον Νοέμβριο του 2016 και μετά, δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και ετοιμάζονται πλέον για την αντεπίθεσή τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση 2833/2019, που καθαρογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, αναγνώρισε ότι έχει επέλθει καθολική μεταβίβαση της επιχείρησης της “Καρυπίδης” στην “Market in” ήδη από τον Νοέμβριο του ’16.

Mε την εν λόγω, η επιχείρηση υποχρεώνεται να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζόμενων και φυσικά να τους πληρώνει γι’ αυτές κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια με συνέπεια οι οικογένειες των εργαζόμενων να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις θα λάβει χώρα τριμερής συνάντηση στις 17 Απριλίου στην οποία θα πάρουν μέρος στελέχη του υπουργείου εργασίας, αντιπροσωπεία των εργαζόμενων και αντιπροσωπεία της εργοδοσίας που οφείλει πλέον να συμμορφωθεί με την απόφαση.

Είναι, ωστόσο, άγνωστο αν η εργοδοσία επιλέξει να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Η απόφαση

Η πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας σε τριμερή

*Αλιευμένο από το news247.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια