Σε μια επιλογή με ξεκάθαρο κομματικό χρώμα για τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ κατέληξε η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε την τοποθέτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου και πριν του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα, στο τιμόνι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του Δ.Σ: Συγκεκριμένα για τη θέση του Προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.»

Ο πρώην δημοσιογράφος της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, ανέλαβε το 2017 τη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Γαμβρίτσιος το 2010 είχε οριστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θέση από την οποία παραιτήθηκε έξι μήνες αργότερα.

Παράλληλα, τη θέση του Κ. Ζούλα στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τσιόδρας, προβεβλημένο στέλεχος και πρώην βουλευτής του Ποταμιού, επίσης πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. «Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Αναπληρωτές Διευθυντές του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης».

Ο Τσιόδρας, είχε διατελέσει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Υπενθυμίζεται ότι, σε μια από τις πρώτες της κινήσεις, σε μία πρωτοφανή και δείγμα προβληματικού συγκεντρωτισμού εξουσιών απόφαση, η κυβέρνηση με Προεδρικό Διάταγμα μετέφερε στην αρμοδιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη την κρατική τηλεόραση, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο σύνολό της.

*Από thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X