Ο όρος πλούσιος δύσκολα συναντάται πλέον στα μέρη μας. Όμως κάθε κανόνα, τον συντροφεύει και μία εξαίρεση, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά την μουσική. Το 2012 και μάλιστα οι τελευταίες ημέρες, μας έχουν προσφέρει απλόχερα άφθονο νέο υλικό, εκ του οποίου διαλέγουμε τρία κομμάτια και σας τα προτείνουμε γι’ αυτή την εβδομάδα

Πρόταση Νο1
Παρεά με τον Ζακ Στεφάνου, ο Γιώργος Περού κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι, το οποίο κατά τη γνώμη του γράφοντος είναι και το καλύτερο από πλευράς του, το οποίο έχει φτάσει στα αυτιά μας μέχρι στιγμής. Ωραίες φωνητικές εναλλαγές, χωρίς περιττά “τραβήγματα”, με την μουσική να αποτελεί ένα γλυκό ευχάριστο background.

 

Πρόταση Νο2
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε μόνο το Rock n’ Roll στο κρεβάτι. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και γι’ αυτό το οποίο συνεπάγεται. Δηλαδή ένα μεγάλο πάρτυ! Ο Αντώνης Μπακαούκας στο παρθενικό του προσωπικό άλμπουμ, κατορθώνει να παρουσιάσει μία αξιόλογη και προσεκτική δουλειά (δια χειρός Δραμαμίνη η παραγωγή), με το ομώνυμο τραγούδι να ξεχωρίζει λόγω κυρίως του δυναμισμού που ξεδιπλώνει από το ξεκίνημα του.

 
Πρόταση Νο3
Στα του Μπαλάφα, έχουμε αναφερθεί πολλάκις, γι’ αυτό τον λόγο και θα επιλέξουμε ως τρίτη μας επιλογή ένα κομμάτι του Θάνου Ανεστόπουλου, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του νέου του δίσκου “Ως το Τέλος”. Πρόκειται για το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, το οποίο έφερε προ της κυκλοφορίας του ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αυτό του τι θα επακολουθούσε στην μετά Διάφανων Κρίνων εποχή. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά διαφορετικό, εξίσου ποιοτικό όμως με το παρελθόν, αν και λιγότερο εκρηκτικό. Προτιμά έναν ήχο περισσότερο ακουστικό και η επιλογή του αυτή φαίνεται πως τον δικαιώνει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts