Απέρριψε τελικά η Γερουσία της Αργεντινής το νόμο που θα επέτρεπε τις αμβλώσεις μέσα στις πρώτες 14 εβδομάδες της κύησης.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος είχε εγκριθεί από την Κάτω Βουλή, 38 γερουσιαστές είχαν διαφορετική άποψη καταψηφίζοντας το νόμο που νομιμοποιεί τις αμβλώσεις στη χώρα του Πάπα Φραγκίσκου. Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, που διήρκεσε για περισσότερες από 15 ώρες, η Γερουσία καταψήφισε τελικά το νομοσχέδιο, με 38 ψήφους κατά έναντι 31 υπέρ. Μέχρι τώρα στην Αργεντινή επιτρέπεται η άμβλωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμών ή κινδύνων για την υγεία της εγκύου.

Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες, υπέρ και κατά του νομοσχεδίου, περίμεναν υπό βροχή έξω απότο κτίριο της Γερουσίας το αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε γιαγαντοοθόνες.

Στην Αργεντινή, σχεδόν 50.000 γυναίκες νοσηλεύονται κάθε χρόνο λόγω επιπλοκών που προέρχονται από αποβολές.

Οι αμβλώσεις σε αριθμούς:

– Σε ένα χρόνο εκτιμάται ότι πραγματοποιούνται  μεταξύ 370.000 και 520.000 αμβλώσεις.

– Από την μεταπολίτευση (1983), 3.030 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από μη ασφαλείς εκτρώσεις.

– Υπάρχουν 70.000 νοσοκομειακές εισαγωγές ετησίως λόγω επιπλοκών διακοπών της εγκυμοσύνης που γίνονται κρυφά.

– Περίπου 49.000 γυναίκες νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία για προβλήματα σχετικά με αμβλώσεις το 2013.

Με πληροφορίες από Telesur

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια