Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν πριν λίγο οι πρόσφυγες απεργοί πείνας που βρίσκονται για 8η μέρα στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας την επανένωση με τις οικογένειές τους που βρίσκονται στη Γερμανία.

Οι πρόσφυγες που πραγματοποιούσαν με τη συμμετοχή αλληλέγγυων συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία, όταν ζήτησαν συνάντηση ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους, τους τέθηκε μια πρωτάκουστη προϋπόθεση: να μην συμπεριλαμβάνεται στην αντιπροσωπεία γυναίκα πρόσφυγας. Ζητώντας στη συνέχεια να μάθουν τους λόγους, τους απάντησαν ότι «δεν μπαίνει γυναίκα στην πρεσβεία». Μετά από επαναλαμβανόμενα “γιατί”, επικεφαλής της αστυνομίας επικαλέστηκε κάποια στιγμή λόγους ασφαλείας χωρίς να εξηγεί γιατί θα ήταν πρόβλημα να μπει μια γυναίκα.

«Οι 14 απεργοί πείνας είναι 7 γυναίκες και 7 άντρες. Θέλαμε να έχουμε μια δίκαιη αντιπροσώπευση», ανέφεραν οι πρόσφυγες. Αλληλέγγυοι, ανάμεσά τους οι οργανώσεις ΚΕΕΡΦΑ και Ροσινάντε, έκαναν λόγο για «σεξιστική, ρατσιστική και μισάνθρωπη» στάση από την γερμανική πρεσβεία, η οποία από την αρχή προέβαλλε ενστάσεις για τη συνάντηση.

Αρχικά είχε απορρίψει το αίτημα για συνάντηση με πενταμελή αντιπροσωπεία, αναφέροντας ότι θα έπρεπε να μειωθούν τα άτομα από πέντε σε τρία. Οι πρόσφυγες το δέχτηκαν και τρεις απεργοί πείνας, 2 άντρες και 1 γυναίκα ετοιμάστηκαν να μπουν στο κτήριο της Δημ. Καραολή. Δεν θα μπορούσαν όμως να δεχτούν και τον άλλο όρο που έμπαινε.

Αφού δεν γινόταν δεκτή η γυναίκα απεργός πείνας, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, επιστρέφοντας με πορεία προς το Σύνταγμα, όπου και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους πάρα της πάσης φύσεως αντιξοότητες. Μαζί τους και οι δύο απεργοί πείνας που ενημερώθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου ότι βγαίνουν τα εισιτήριά τους για τη Γερμανία, όμως θέλουν να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθεί συνολικά ο αγώνας τους.

Δημοσιεύτηκε πρώτα στην Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια