Κρατούμενη των φυλακών Θήβας κατήγγειλε στο Μωβ ότι κακοποιήθηκε άγρια από έναν αρχιφύλακα με αποτέλεσμα να πονάει όλο της το σώμα και να έχει εκδορές. Κατά τη διάρκεια της κακοποίησης, τής είχε βάλει χειροπέδες. Έγινε μεγάλη φασαρία στην πτέρυγα, και πολλές κρατούμενες είδαν αυτή τη βαρβαρότητα. Έφθασε και ο διευθυντής, και μόνο τότε της αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες. Η κρατούμενη δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο, ενώ χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης όπως μας είπε.

Όπως γράφει η Σίσσυ Βωβού στο tomov.gr, τη ρωτήσαν τι συνέβη και τους απάντησε ότι ήταν η αντίδραση του αρχιφύλακα γιατί είχε “κοπεί”. Η συγκεκριμένη κρατούμενη καθώς και πολλές άλλες, είναι απελπισμένη. Περιμένουμε ακόμα να καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου της, μετά από ένα χρόνο, για να πάρει άδεια ή πιθανώς και να αποφυλακιστεί. Η απόφαση μόλις ετοιμάστηκε, απ’ ότι μάθαμε από το Εφετείο Ναυπλίου, μετά από πολύμηνες πιέσεις από την δικηγόρο της κ. Στεντούμη και εντός των ημερών θα παραδοθεί στη συγκεκριμένη φυλακή.

Η κρατούμενη τόνισε ότι τόσα χρόνια που είναι φυλακή, από τον Ιούνιο του 2016, ποτέ δεν είχε πέσει θύμα κακοποίησης. Τη συγκεκριμένη νέα γυναίκα στηρίζει ψυχολογικά και νομικά ολόκληρο φεμινιστικό δίκτυο, από την αρχή της φυλάκισής της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X