…και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να δεχτούμε ότι έχει την ικανότητα να αποφασίσει για τη ζωή μας. Η κυρία Μέρκελ χωρίς ιδιαίτερο δισταγμό κατηγορεί έναν ολόκληρο λαό για τεμπελιά και ασυνέπεια στις υποχρεώσεις του, όμως αδυνατεί να δείξει το απλούστατο. Την τοποθεσία της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Στο κλισέ ερώτημα της δασκάλας, έπεσε μόλις… 1864 χιλιόμετρα μακριά, με μία εφάμιλλη διαπίστωση να εξάγεται για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής, που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα δια χειρός της ίδιας έως ένα μεγάλο βαθμό.

Όπως δυσκολεύεται να εντοπίσει το Βερολίνο, άλλο τόσο δυσκολεύεται να διακρίνει το πραγματικό πρόβλημα, που απειλεί με κατάρρευση την ευρωζώνη.

“Μαστιγώνει” ανελέητα μία χώρα, που αν δεν κατορθώσει να ορθοποδήσει και αποχωρήσει από το δυναμικό της Ε.Ε, αυτόματα θα στοιχίσει 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στο ταμείο της, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της “Guardian”.

Κατανοητό, το μεγάλο ψάρι έχει τη δύναμη και ως εκ τούτου έχει το αυθαίρετο δικαίωμα να απειλεί, να υποτιμά και να προσπαθεί να επιβληθεί. Κάθε κρίκος της αλυσίδας όμως, είναι αναγκαίος για να μπορέσει αυτή να διατηρεί την λειτουργικότητα της. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, της κυβέρνησης που θα εκλεχθεί στις 17 Ιουνίου.

Αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνοδεύονται υπό την ηχηρή σύγκρουση της γροθιάς με το τραπέζι και όχι με υποκλίσεις υποταγής. Άλλωστε ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή…

Το πραγματικό δίλημμα το οποίο πρέπει να θέτουμε στον εαυτό μας και ήθελε για χάρη του η ίδια τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, σίγουρα δεν είναι το “δραχμή ή ευρώ”. Με το τελευταίο η σκανδάλη φλερτάρει κάθε μέρα και με έναν οικογενειάρχη. Το ζητούμενο είναι αν επιθυμούμε το αν θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο λιτότητας, με απονεκρωμένη κάθε τάση ανάπτυξης, ή θα αλλάξουμε ρότα και βήμα-βήμα θα σκαρφαλώσουμε πάλι στο χείλος του γκρεμού. Για την ώρα, κρεμόμαστε από ένα κλαδί και επιβεβαιώνοντας τις τάσεις αυτοχειρίας που μας διακρίνουν, πριονίζουμε και το τελευταίο μας στήριγμα…

ΥΓ: Αυτή η βαθιά επικοινωνιακή πληγή, που άνοιξε απρόσμενα και δεν πρόκειται να κλείσει, ήδη στo google εμφανίζεται με το που πληκτρολογείται το “Μερ…” μία μακροσκελής λίστα σχετικών δημοσιευμάτων, μας έκανε να σκάσουμε ένα χαμόγελο, έστω και αν επί της ουσίας δεν αλλάζει απολύτως τίποτε στην καθημερινότητα μας. Βλέπετε, η εικόνα είναι αυτή που τους ενδιαφέρει και περισσότερο. Η επιφάνεια κερδίζει τον αγώνα με αντίπαλο την ουσία και η κ. Μέρκελ εθισμένη σε αυτή την λογική, το φυσά και δεν κρυώνει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X