Ο 20χρονος Eric Torell έπασχε από σύνδρομο Down και βρισκόταν υπό τη συνεχή επίβλεψη των γονιών του. Το βράδυ της Τετάρτης ωστόσο, κατάφερε να φύγει από το σπίτι του χωρίς να γίνει αντιληπτός παίρνοντας μαζί του ένα όπλο-παιχνίδι.

Λίγο αργότερα ο πατέρας του δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού του στην Αστυνομία και μετά από μερικές ώρες, συγκεκριμένα στις 04:00 τα ξημερώματα ο άτυχος Eric εντοπίστηκε στο δρόμο από τρεις αξιωματικούς κρατώντας στα χέρια του το μοιραίο παιχνίδι.

Παραβλέποντας το γεγονός οι αστυνομικοί πως είχαν απέναντί τους ένα παιδί με εμφανέστατα τα οπτικά γνωρίσματα ενός ατόμου με σύνδρομο Down και με αδυναμία να επικοινωνήσει, του ζήτησαν να πετάξει το «όπλο» του από τα χέρια και όταν ο Eric δεν… «υπάκουσε» άνοιξαν πυρ και τον πυροβόλησαν στην κοιλιακή χώρα, ρίχνοντάς τον κάτω νεκρό.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε πως επρόκειτο για «ένα τελείως ακίνδυνο άτομο, πάρα πολύ καλόψυχο και με νοημοσύνη τρίχρονου παιδιού που δεν θα μπορούσε να βλάψει ποτέ ούτε μύγα».

Ήδη για το τραγικό συμβάν η Εισαγγελία της Στοκχόλμης ξεκίνησε έρευνα ενώ οι πρώτες «εξηγήσεις» που δίνουν για την πράξη τους οι τρεις αξιωματικοί ήταν πως «στο σημείο δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός ώστε να αντιληφθούν πως πρόκειται για κάποιο παιχνίδι».

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια