Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε και από διεθνή ΜΜΕ, στη διάρκεια των διαδηλώσεων ο αστυνομικός τρέχει προς τους διαδηλωτές και τους σημαδεύει με το όπλο του, χωρίς να πυροβολήσει.

 

Το γεγονός ότι αστυνομικός απείλησε με τον τρόπο αυτό διαδηλωτές έχει προκαλέσει σοκ στον κόσμο.

Ωστόσο, τόσο οι εκπρόσωποι της αστυνομίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσαν να τον υποστηρίξουν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς διότι ήταν σε κατάσταση αυτοάμυνας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επαινεί τον «επαγγελματισμό και την αυτοσυγκράτηση» των αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές.

Εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών, FGP, υποστήριξε ότι ο αστυνομικός «έκανε το σωστό. Επέτρεψε με τον τρόπο αυτό να επέλθει για λίγο η ηρεμία, ώστε οι συνάδελφοί του να φύγουν με ασφάλεια από το σημείο».

«Έδρασε αποτρεπτικά», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, πέρα από την οργή που εκφράζεται στα κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό, πολλοί διαδηλωτές καταγγέλλουν δυσανάλογη χρήση βίας από την αστυνομία, ακόμη και ξυλοδαρμούς.

38.600 οι διαδηλωτές βγήκαν χτες στους δρόμους της Γαλλίας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό. 220 οι προσαγωγές από την αστυνομία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια