Το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδικασία επτά και πλέον ωρών καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή,  αστυνομικό των ΜΑΤ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του φοιτητή Μάριου Ν., που προκλήθηκε παραμονές Χριστουγέννων του 2015, στις 18/12/2015, κατά την προσέλευση του φοιτητή μαζί με 10 περίπου άλλους φοιτητές στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, χώρο συγκέντρωσης και στη συνέχεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου και πορείας σε δρόμους της πόλης. Πρόκειται για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως «Ζαρντινιέρα Νο 2».

Ο  φοιτητής ο οποίος είχε υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και παρέμεινε σε νοσοκομείο της πόλης επί τετραήμερο, είχε μηνυθεί από τον εν λόγω καταδικασθέντα ΜΑΤατζή για αντίσταση κατά της αρχής και αθωώθηκε απ’ την κατηγορία από το Δικαστήριο ανηλίκων. Σημειωτέον ότι την ίδια στιγμή είχε συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί κι ο αδελφός του, Γιάννης Ν, που είχε συλληφθεί από ΜΑΤαζήδες και σε προγενέστερη αντιφασιστική πορεία, από την ίδια διμοιρία των ΜΑΤ, και μηνυθεί κι αυτός, όμως είχε αθωωθεί 20 ημέρες πριν από το συλλαλητήριο της 18/12/2015. Διαπιστώθηκε τελικά ότι η συγκεκριμένη ομάδα των ΜΑΤ είχε στοχοποιήσει τα δυο αδέλφια και δεν άντεξε την αθώωση επιζητώντας να πάρει την ρεβάνς!

Σημειώνουμε επίσης ότι

α. Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου αστυνομικού,

β. τη γενναία και σθεναρή στάση των μαρτύρων, συντρόφων του φοιτητή και αυτοπτών μαρτύρων του συμβάντος, που άντεξαν στις παραπλανητικές ερωτήσεις και επιθετική συμπεριφορά της Έδρας,

γ. τη μεταστροφή της Έδρας στη διάρκεια της δίκης, που οφειλόταν εκτός από τη σθεναρή στάση των μαρτύρων και στις αντιφατικές καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών, στην προκλητική απολογία του καταδικασθέντα αστυνομικού αλλά και στην ισχυρή κι αταλάντευτη υπερασπιστική γραμμή της πολιτικής αγωγής, της δικηγόρου Αρετής Σκουνάκη.

 

*Αλιευμένο από o-dromos

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X