Χρώματα, πινέλα, χαρτιά, καμβάδες. Για μας το ατελιέ ενός ζωγράφου μπορεί να μας φαίνεται ένα ακατάστατο δωμάτιο ή ένας σωρός σκουπίδια. Για τους ίδιους τους καλλιτέχνες, όμως, είναι ο χώρος όπου εμπνέονται και δημιουργούν.

andy-warhol

Andy Warhol

Είναι ο τόπος όπου δημιουργήθηκαν τα αριστουργήματα που θαυμάζουμε μέχρι και σήμερα σε αίθουσες μουσείων και διαβάζουμε στα βιβλία.

chris-ofili

Chris Ofili

Οι προθήκες των μουσείων ή οι τοίχοι σπιτιών είναι ο προορισμός των περισσότερων πινάκων ζωγραφικής. Ποιος είναι όμως ο τόπος γέννησής τους; Ο φωτογραφικός φακός «τρυπώνει» στα ατελιέ των διασημότερων ζωγράφων.

claude-monet

Claude Monet

David Lynch

David Lynch

Pablo Picasso, Claude Monet, Salvador Dali, Jackson Pollock: μερικοί από τους ζωγράφους, στα «απόρθητα» πολλές φορές στούντιο των οποίων «τρύπωσε» ο φωτογραφικός φακός.

Edvard Munch

Edvard Munch

Francis Bacon

Francis Bacon

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Hans Hartung

Hans Hartung

Jackson Pollock

Jackson Pollock

Jenny Saville

Jenny Saville

Pablo Picasso

Pablo Picasso

Roy Lichtenstein

Roy Lichtenstein

Salvador Dali

Salvador Dali

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπως αναγράφεται στην ταυτότητα της, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμη κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Σχετικά Άρθρα

X