Έχει τύχει πολλές φορές τόσο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όσο και με την ολοκλήρωσή του, να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί. Είτε για να επιδείξουν τον θαυμασμό τους σε κάποιον παίκτη ή στην ομάδα ευρύτερα, είτε για να διαμαρτυρηθούν, ακόμη και να επιτεθούν σε κάποιον.

Το “ντου” όμως που έγινε στο φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης ανάμεσα στη Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία, είναι ίσως ό,τι πιο όμορφο και σίγουρα ό,τι πιο ακίνδυνο.

Παρότι η Νότιος Αφρική έχασε 5-0 από τη “σελεσάο”, στο τέλος του αγώνα και ενώ οι παίκτες βρίσκονταν ακόμα στο γήπεδο, ένας πιτσιρικάς ούτε πέντε χρονών “εισέβαλε” στο γήπεδο, θέλοντας να βρεθεί δίπλα στον Νεϊμάρ και τα άλλα αστέρια της ομάδας. Οι άνδρες της ασφάλειας τον αντιλήφθηκαν λίγο πριν φτάσει στον “προορισμό” του και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ο Νεϊμάρ ωστόσο, που αντιλήφθηκε το σκηνικό, πήρε τον μικρό στην αγκαλιά του και τον πήγε στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, προκειμένου να πανηγυρίσουν και να φωτογραφηθούν όλοι μαζί.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια