Είτε πήγαμε διακοπές και λιαστήκαμε 15 μέρες κατω απο απο νησιώτικο ήλιο είτε απλά καήκαμε απο τη ζέστη στα μπετά της Αθήνας, η αλήθεια είναι σκληρή και λέει οτι το καλοκαίρι τελειώνει σιγά – σιγά.

Και μαζί με μας που έχουμε αρχίσει να μαζευόμαστε πίσω (με τις γνωστές φράσεις “Καλό χειμώνα”, “Τα κεφάλια μέσα τώρα” και άλλα τέτοια απαίσια) οι θίασοι που περιόδευσαν το καλοκαίρι, επιστρέφουν και αυτοί στην Αθήνα για τις τελευταίες παραστάσεις τους.

Προτείνουμε λοιπόν – οριακά ενδεικτικά-, κάποιες απο τις πιο καλές αλλά και πιο συζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού που μας αποχαιρετούν στα θέατρα της Αττικής.

Το Φεστιβάλ Βύρωνα θα παρουσιάσει τις πολυσυζητημένες “Βάκχες” του Δημήτρη Λιγνάδη στις 29 και 30 Αυγούστου, τις “Τραχίνιες” απο το Εθνικό Θέατρο και τον Θωμά Μοσχόπουλο στις 2 Σεπτεμβρίου και τον κατα Διονύση Σαββόπουλο “Πλούτο” στις 4 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” στον Βύρωνα.

sto-irodeio-brabeia-europaikis-politismikis-klironomias

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκτός απο τις μουσικές παραστάσεις συγκεντρώνει και πολλές απο τις σημαντικές παραγωγές του καλοκαιριού τον Σεπτέμβρη στο πιο καθιερωμένο θεατρικό ραντεβού μετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Φέτος θα δούμε τον “Αγαμέμνωνα” απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στις 2 Σεπτέμβρη, τον “Κοινό Λόγο” σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στις 4 Σεπτέμβρη και την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη απο το Κ.Θ.Β.Ε.  στις 11 Σεπτέμβρη. Οι “Βάκχες” με τον Σάκη Ρουβά μπορεί να μην κατάφεραν να πάνε στην Επίδαυρο αλλά θα κλέισουν την περιοδεία τους στο Ηρώδειο στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Απο τις τελευταίες παραστάσεις θα είναι οι “Τρωάδες” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις 30 Σεπτέμβρη και ο “Πλούτος” θα κλείσει και αυτός στο Ηρώδειο την μεγάλη περιοδεία του στις 5 και 6 Οκτώβρη.

Τέλος, ας μην ξεχάσουμε την παράσταση ” Άσκηση Επίδαυρος – Σύσσημον”  του Σίμου Κακάλα απο την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος  που κλείνει τα φετινά Επιδαύρια στις 31 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο.

Άντε και καλό Χειμώνα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια