Παρασκευή απόγευμα και εκπρόσωποι της οργάνωσης lgbtq, συγκεντρώθηκαν έξω από το Καλλιμάρμαρο για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους εν όψει των απάνθρωπων επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα εις βάρος τους αυτό το διάστημα στη Ρωσία, αλλά και στην Ελλάδα και για να προασπίσουν χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες χωρίς διακρίσεις.

Ενώ επρόκειτο για μια απόλυτα ειρηνική διαμαρτυρία λίγων ατόμων που δεν προκαλούσαν κανέναν κίνδυνο, αμέσως έσπευσαν οι αστυνομικοί να τη διαλύσουν απειλώντας τους πως αν δε φύγουν, θα καταλήξουν όλοι στη Γ.Α.Δ.Α. Η  Άννα Πήλιου, transsexual, άρχισε να φωνάζει: « Είμαστε απόλυτα ειρηνικά συγκεντρωμένοι και έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε εδώ. Είσαστε ρατσιστές απέναντί μας. Θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά σας σαν εμάς. Δεν μας αφήνετε να εκφραστούμε ελεύθερα. Θα τα πούμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

lg1

Εν έτει 2014 και ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός βρίσκεται στο στόχαστρο. Ό,τι δεν υπηρετεί την κοινωνικά επιβαλλόμενη «κανονικότητα» δεν οφείλει μόνο να σωπάσει και να ντρέπεται, αλλά να κρυφτεί γιατί κινδυνεύει. Κινδυνεύει να διωχθεί, να βιαστεί, να κακοποιηθεί, ακόμη και να πεθάνει επειδή απλά είναι διαφορετικό.

Η βία που ασκείται είναι αδιανόητη και φαίνεται να εξυπηρετεί έναν ευρύτερο στόχο «κάθαρσης» της κοινωνίας που ξεκινά από το διαβολικό εγκέφαλο του Putin και εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός, παγκοσμίως. Θυμίζει εποχές που οι ομοφυλόφιλοι εκτελούνταν ως προβληματικά μέλη που έβλαπταν την ανθρωπότητα. Τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές ζητούν να εφαρμόσουν τις αρχές του κινήματος της Ευγονικής, που θέλει να επιβιώσει ο αστός, λευκός και ετερόφυλος και οτιδήποτε αποκλίνει από αυτό το πρότυπο, διώκεται. Θυμίζει κιόλας το ντροπιαστικό ρόλο που έχει παίξει μία μερίδα ψυχολόγων που αποπειράθηκαν πολλάκις να θεραπεύσουν αυτή τη «δυσλειτουργία» λες και πρόκειται για πάθηση.

lg2

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το κατά πόσο με την άνοδο του φασισμού, όχι απλά εκφράζονται κρούσματα μιας βίας που πριν λίγο καιρό κλεινόταν στα μονόπλευρα σύνορα του μυαλού του καθενός, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανοίξουν τα σύνορα αυτά και να δεχθούν τη μεταξύ μας διαφορετικότητα στο πλαίσιο μιας υγιούς και πλουραλιστικής κοινωνικής συμβίωσης.

lg3

Τρανταχτό παράδειγμα μερικοί straight που κατηγορούσαν όσους βρίσκονταν εκεί γι’ αυτό που είναι, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έφυγαν γρήγορα μήπως και διωχθούν ποινικά. Αντιθέτως όσοι κατανοούσαν την αναγκαιότητα να ακουστούν και να εδραιωθούν στις συνειδήσεις μας τα δικαιώματά τους, έμειναν εκεί, όπως η Άννα, που είπε σθεναρά: «Ορίστε, συλλάβετέ με» ή οι νεαροί άντρες που φιλήθηκαν μετά από λίγο δημόσια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια