Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 κάτοικοι των Εξαρχείων και άλλων γειτονιών της Αθήνας, μετέτρεψαν ένα χώρο πρώην πάρκινγκ σε πάρκο.

Πλέον στο χώρο, που κάποτε έβλεπες τσιμέντο κι άσφαλτο, σιδερένιες περιφράξεις και δεκάδες αυτοκίνητα, βλέπεις αναρίθμητα δέντρα και φυτά, όπως λεμονιές, ελιές, πλατάνια, πεύκα, ακόμη και μικρές καλλιέργειες, ακόμη και ζώα όπως χελώνες.

Το πάρκο έχει εξελιχθεί σε διέξοδο για όλους, μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους. Για τους φοιτητές στο Χημείο, για τους κατοίκους των δίπλα πολυκατοικιών που ξαφνικά απέκτησαν όμορφη θέα και αναπνέουν αντί για καυσαέριο τη δροσιά του, για τους κατοίκους όλης της περιοχής, για τις παρέες που δίνουν εκεί το ραντεβού τους, για τους εργαζόμενους και μαγαζάτορες που έχουν ανάγκη ένα διάλειμμα από την ρουτίνα, για τα παιδάκια, καθώς έχει φτιαχτεί μία απ’ τις πιο όμορφες παιδικές χαρές.

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο μεγαλώνει η ζωντάνια. Πληθαίνουν οι μουσικές, οι προβολές ταινιών και οι εκδηλώσεις.

Το πάρκο δεν παίρνει χρήματα από το κράτος και δεν υποστηρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο από αυτό. Βασίζεται αποκλειστικά στη φροντίδα των ανθρώπων του.

Στο πάρκο μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ. Να βοηθήσεις στη συντήρηση και βελτίωσή του.
Ραντεβού στα όμορφα παρτέρια του.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια