Ήταν 18/09/2013 γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα, όταν με ξύπνησε ο ήχος ενός μηνύματος.

«Φασίστες σκότωσαν ένα παλικάρι. Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά».

Σοκαρίστηκα. Ο ύπνος έφυγε και αμέτρητες σκέψεις πλημμύρισαν το μυαλό μου.

Από τη μια άνοιγε ένας μεγάλος κύκλος ερωτημάτων, και από την άλλη ένιωθα το απόλυτο κενό.

Βέβαια αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που είχε συμβεί. Στο χαμό μιας ανθρώπινης ζωής. Της ζωής του Παύλου Φύσσα.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ακολούθησε το γνωστό θέατρο του παραλόγου για τον τρόπο της δολοφονίας, για το αν ήταν Χρυσαυγίτης ή όχι ο δολοφόνος και όλα τα σχετικά.

Πλέον όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία, από τη στιγμή που ο Π.Φύσσας είναι νεκρός. Και πολλοί από εμάς τον ξεχάσαμε γρήγορα. Τον ξεχάσαμε και τον θυμηθήκαμε με αφορμή τη σημερινή μέρα. Αυτό όμως που δε ξεχάστηκε, είναι ότι κάποιος επειδή απλά τραγουδούσε για την ελευθερία έπεσε νεκρός από το μαχαίρι φασίστα.

Καλή συνέχεια σε αυτό το μακρινό ταξίδι…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια