«Θα πρόσεχες άραγε στον δρόμο έναν άστεγο συγγενή σου; Ή θα τον προσπέρναγες χωρίς να του ρίξεις ούτε ένα βλέμμα;» Το κοινωνικό αυτό πείραμα διεξήγαγε η οργάνωση «New York Rescue Mission» με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι άστεγοι από τους περισσότερους συνανθρώπους τους, ως ανύπαρκτοι και αόρατοι.

Έτσι, εθελοντές συμφώνησαν να παραστήσουν τους άστεγους και τοποθετήθηκαν στον δρόμο που συνήθως περνούν οι συγγενείς τους. Οι αντιδράσεις των ανυποψίαστων συγγενών συγκλονίζουν ακόμα και τους ίδιους προκαλώντας συγκίνηση και δάκρυα. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτό το πείραμα κανένας τους δεν θα αποστρέψει το βλέμμα του από άστεγο.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια