Να κλείσει επιτέλους αυτό το άσυλο βασανιστών!

Χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο τού Εμπουκά μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, τα όργανα του Α.Τ. ετοιμάζονταν για την επόμενη κίνησή τους. Φαίνεται ότι νιώθουν καλά προστατευμένοι, είναι σίγουροι ότι καμία ηγεσία, πολιτική ή υπηρεσιακή δεν πρόκειται να τους πειράξει ποτέ, ό,τι και αν κάνουν. Ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, τα όργανα από διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου επιτέθηκαν στοχευμένα στον Γ.Μ., μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ομονοίας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και έλαβε την απειλή ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια». Τελικά, μετά από ώρα ο διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν την πολιτική (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο μέλος της από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «Α.Τ. Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με τελευταίο τραγικό γεγονός τον θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η χθεσινή κινητοποίηση. Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι και όσες πρέπει; Πόσος ακόμα κόσμος πρέπει να πεθάνει ή να βασανιστεί στα χέρια των άθλιων αυτών αστυνομικών; Πότε, επιτέλους, θα νιώσουμε ασφαλείς; Πότε θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες για τους βασανισμούς και τους θανάτους που συμβαίνουν μέσα σε αυτό το κολαστήριο; Πότε θα μάθουμε και όσα δεν ξέρουμε ακόμα; Εκεί, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα μετατρέψουν το Υπουργείο Προστασίας των Αστυνομικών σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι παραπάνω οργανώσεις «Η στοχοποίηση συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλ. και προσαγωγή του γιατρού και δημοτικού συμβούλου στο Περιστέρι Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του πριν λίγες μέρες, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.ά.) δεν είναι τυχαία. Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.»

Αλιευμένο από toperiodiko.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X