Σάββατο  18 Αυγούστου. Μελτέμια. Σύννεφα. Κύματα. Κεφάλι βαρύ. Ονειρεύτηκα πως μπήκα σε ένα πλοίο. Χωρίς παπούτσια. Θυμήθηκα τη γιαγιά μου: “Βάλε παπούτσια. Θα κάμεις άσχημα πόδια.” Πάντα παρατηρούσε τα πόδια των ανθρώπων.

Τα υποδήματα με στενεύουν. Τα ρούχα με πνίγουν. Οι σκέψεις βαραίνουν το μυαλό μου. Πάλι τη θυμήθηκα: “Θα βάλεις ποτέ μυαλό, παιδάκι μου; Πότε θα μεγαλώσεις;”
Ονειρεύτηκα πως μπήκα σε ένα πλοίο. Ξυπόλητη. Ελεύθερη.

Ακόμα ακούω την Εύα: “Μα είναι ελευθερία τελικά να κάνεις πάντα αυτό που επιθυμείς; Μήπως τούτο σε οδηγεί σε μια μεγαλύτερη σκλαβιά;” Δίπλα στη θάλασσα. Νύχτα. Την αποχαιρέτησα. Τσιγάρα άφιλτρα. Δίπλα ένας άντρας και μια γυναίκα ερωτοτροπούσαν. Δεν ξέρω. Η εποχή που άλλα λέμε και άλλα εννοούμε! Χάσαμε τις λέξεις. Τις αφήσαμε να φύγουν. Χάσαμε τη βλεμματική επαφή.

Οι φόβοι μου. Οι φόβοι σου. Με πρόσωπο. Δέρμα. Μαλλιά. Χέρια. Πόδια. Φορούν υποδήματα. Λουστραρισμένα…

Μη με ρωτάς. Πάλι δεν έχω απάντηση. Καμιά σοφία δε συνόδεψε ποτέ τη ζωή μου. Περνώ από τα χρόνια και δεν έχω απαντήσεις. Αλλάζουν οι εποχές. Οι άνθρωποι. Οι τόποι. Οι σκέψεις. Οι ανάγκες. Άλλα λέμε και άλλα εννοούμε. Ολομόναχοι μέσα στη συμπαντική μοναξιά μας…
Ονειρεύτηκα πως μπήκα σε ένα πλοίο. Ξυπόλητη. Κάποιος έτρεξε και μου βαλε παπούτσια. Στενά αλλά λουστραρισμένα. “Θα κάμεις άσχημα πόδια.” Μόνο αυτό θυμάμαι. Κι ύστερα… ξύπνησα.

Ξύπνησα;;;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X