Πώς θα ένιωθες άμα καθημερινά οι άλλοι σε παρενοχλούσαν; Άμα σε θεωρούσαν απλά ένα σεξουαλικό αντικείμενο; Άμα ερχόσουν αντιμέτωπος με την βία, ψυχολογική και σωματική σε κάθε σου βήμα;

Το βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση UN Women διαπραγματεύεται την σεξουαλική παρενόχληση που δέχονται οι γυναίκες στην Αίγυπτο, όπου το 90% δηλώνει πως έχει παρενοχληθεί σε δημόσιο χώρο.

Έχοντας σαν στόχο την ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών, το βίντεο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε άνδρες και αγόρια, ώστε να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση των γυναικών και να πάψουν να τις κατηγορούν όταν αυτές πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

“Βάλε τον εαυτό σου στη θέση της, αντί να ψάχνεις τρόπους να την κατηγορήσεις”, λοιπόν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια