Το Σάββατο το πρωί έξω από την συναγωγή στο Κάρμελ της Ιντιάνα ανακάλυψαν πως κάποιοι είχαν βάψει μια πλευρά του ναού με ναζιστικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένης και μιας σβάστικας.

Η συναγωγή δεν έχει δεχθεί βανδαλιστική επίθεση στο παρελθόν και δεν έχει δεχθεί απειλές ή απειλητικά τηλεφωνήματα, ανέφερε η ανταποκρίτρια των ΜΜΕ Linday Shipps. Πάντως η λειτουργία του Εβραϊκού Σαββάτου διεξήχθη κανονικά.

Με ανακοίνωσή τους μέσω του facebook από τον ναό ανέφεραν τα εξής:

“Έχουμε επικεντρωθεί στη συνεργασία μας με την αστυνομία στο Κάρμελ, στην επικοινωνία με τον ναό μας και την συνεργασία με το Συμβούλιο Σχέσεων Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ινδιανάπολης και την Εβραϊκή Ομοσπονδία της Μεγάλης Ινδιανάπολης για να επικοινωνήσουμε με άλλους ναούς και άλλες εβραϊκές οργανώσεις ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουν ενημερωθεί για το γεγονός και πως μπορούν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα”

O Rabbi Benjamin Sendrow ανέφερε: “Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τον βανδαλισμό που συνέβη στον ναό μας. Η ανεκτικότητα, το μίσος και οι βίαιες πράξεις εναντίον των Εβραίων είναι μια πραγματικότητα σήμερα. Η ανταπόκριση μπροστά σε αυτή την απάνθρωπη πράξη, επιβεβαιώνει ότι η Αμερική είναι συλλογικά οργισμένη στις πράξεις μίσους που συμβαίνουν στις γειτονιές μας.”

Ο Δήμαρχος του Κάρμελ, Jim Brainard, δήλωσε πως η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για το συμβάν. Μάλιστα καταδίκασε το περιστατικό με την ακόλουθη δήλωση.

“Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους πράξεις μίσους στο Κάρμελ, και αυτή η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την φιλόξενη και σεβαστή φύση της  συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων μας, οι οποίοι προέρχονται από πολλά διαφορετικά πολιτισμικά και θρησκευτικά υπόβαθρα”.

Πληροφορίες από το CNN International.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X