Μνημείο για τα θύματα του νεοναζιστικού πυρήνα NSU υπέστη βανδαλισμό στην πόλη Τσβίκαου, στη Σαξονία, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, ενώ αποτελεί το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Η αστυνομία στην Τσβίκαου ανέφερε ότι ξύλινο παγκάκι με επιγραφή στη μνήμη των θυμάτων των νεοναζί της NSU καταστράφηκε. Την Παρασκευή, είχαν κόψει με πριόνι δέντρο που είχε φυτευτεί στην Τσβίκαου στη μνήμη του πρώτου θύματος της NSU, του Ενβέρ Σιμσέκ.

Για χρόνια, τα τρία βασικά μέλη του πυρήνα NSU ζούσαν στην Τσβίκαου ανενόχλητα. Στον πυρήνα αποδίδονται οι δολοφονίες εννέα μεταναστών ή μελών εθνικών μειονοτήτων και μιας γερμανίδας αστυνομικίνας, δύο βομβιστικές επιθέσεις και σειρά ληστειών.

Μόνο όταν δύο μέλη της NSU βρέθηκαν νεκρά το 2011 αποκαλύφθηκε η δράση του πυρήνα. Ένα τρίτο μέλος του, η Μπεάτε Τσέπε, καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης το 2018.

Άλλο μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του πυρήνα NSU βεβηλώθηκε το 2016.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί διεύθυνση της αστυνομίας αρμόδια για αδικήματα με πολιτικά κίνητρα, διευκρίνισαν οι αρχές στην Τσβίκαου.

Με πληροφορίες της ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια