Πάνω από μισό εκατομμύριο Καταλανοί και Καταλανές διαδήλωσαν την Παρασκευή στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας που καταδίκασε εννέα Καταλανούς ηγέτες σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της περιφέρειας από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, τον Οκτώβρη του 2017.

Πέντε Πορείες για την Ελευθερία από πέντε επαρχιακές πόλεις της Καταλονίας, έφτασαν στη Βαρκελώνη δημιουργώντας μια μεγαλειώδη διαδήλωση, οι συμμετέχοντες της οποίας εκτιμώνται σε τουλάχιστον 500.000.

Στο τέλος της διαδήλωσης ξέσπασαν και πάλι συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών. 182 τραυματίστηκαν, οι 152 στη Βαρκελώνη.

Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Στο μεταξύ το δικαστήριο της Μαδρίτης διέταξε το κλείσιμο ιστοσελίδων που συνδέεται με το κίνημα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» μέσα απ’ το οποίο γίνεται το κάλεσμα στις διαδηλώσεις. Η κλειστή ομάδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 2 Σεπτεμβρίου και μέσα σε έξι εβδομάδες έχει συγκεντρώσει σχεδόν 340.000 ακολούθους στο βασικό της κανάλι στο Telegram.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια