Ακόμα και τον γνωστό για τις θεωρίες συνωμοσίας του και τον ρατσιστικό του λόγο Κυριάκο Βελόπουλο πρόλαβε ο Μπογδάνος, που χθες μίλησε για χυδαίες θεωρίες συνωμοσίας περί εμπλοκής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πυρκαγιές και τα επεισόδια της Μόριας. 

Μιλώντας στο OPEN TV, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης προχώρησε στη γνωστή του ρατσιστική και ξενοφοβική ακροδεξιά ρητορική του, κάνοντας λόγο για «πραγματική εισβολή μεταναστών» , η οποία είναι μάλιστα «σχέδιο του Ερντογάν».

Μάλιστα, επικαλέστηκε την ελληνική γλώσσα κι όχι το Διεθνές Δίκαιο για να ορίσει ποιος είναι «πρόσφυγας» και ποιος «μετανάστης». Όπως είπε: «ο Αφγανός δεν μπορεί να είναι μετανάστης. Μετανάστης, κατά την ελληνική γλώσσα, σημαίνει ότι έχω κάνει ένα αίτημα στο προξενείο, με δέχτηκε η χώρα αυτή και μεταναστεύω. Δεν μπαίνω από τα σύνορα παράνομα. Πρόσφυγας είναι αυτός που φεύγει από μια εμπόλεμη περιοχή και πάει στο πρώτο κράτος».

Συνεχίζοντας δε το παραλήρημά του, πρότεινε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ακατοίκητα νησιά, να κλείσουν όλες οι ΜΚΟ και να πηγαίνουν ισόβια οι δουλέμποροι.

Διαβάστε ακόμα:

Χυδαίες θεωρίες συνωμοσίας από τον Μπογδάνο για την τραγωδία στη Μόρια

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X