Χιλιάδες μαθητές στο Βερολίνο απείχαν από το σχολείο τους -και αυτή την Παρασκευή- διαδηλώνοντας για την κλιματική αλλαγή και απαιτώντας άμεση και ουσιαστική δράση από τις κυβερνήσεις διεθνώς.

Πρόκειται για μία ακόμη μαθητική κινητοποίηση στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Friday For Future», που ξεκίνησε η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2019.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Θέλω χιόνι τα Χριστούγεννα» και «το κλίμα αλλάζει, γιατί όχι και ’μεις;», οι μαθητές προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη αναφορικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στις κινητοποιήσεις παρευρίσκεται και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, αφότου συναντήθηκε με επιστήμονες στο «Ινστιτούτο Ερευνών για την Κλιματική Αλλαγή» στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο.

(AP Photo/Markus Schreiber)

(AP Photo/Markus Schreiber)

(AP Photo/Markus Schreiber)

(AP Photo/Markus Schreiber)

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια
(AP Photo/Markus Schreiber)

(Michael Kappeler/dpa via AP)

*Αλιευμένο από την efsyn.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X