Εκδήλωση – Βιβλιοπαρουσίαση: «Οι ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής» των συνεργατικών εκδόσεων «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 18:30

στον κοινωνικό χώρο Μικρόπολις, Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18, Θεσσαλονίκη

Θα μιλήσει ο συγγραφέας Αντρές Ρουτζέρι, εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και άλλοι συντελεστές της έκδοσης.

Οι καταλήψεις των εργοστασίων αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αγώνων ενάντια στην οικονομική βία και την καταστολή στην Αργεντινή μετά την κρίση του 2001. Το βιβλίο αυτό αφενός παρακολουθεί την ιστορική διαδρομή των κατειλημμένων εργοστασίων και επιχειρήσεων της Αργεντινής, αφετέρου προσφέρει μια πλήρη εικόνα των πολιτικών και οικονομικών δυνατοτήτων, καθώς και των ορίων, της εργατικής αυτοδιαχείρισης.

Ο Αντρές Ρουτζέρι είναι κοινωνικός ανθρωπολόγος, συντονιστής του προγράμματος «Ανοιχτή Σχολή» του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, μιας ακαδημαϊκής ομάδας που έχει ως αποστολή τη μελέτη και την υποστήριξη των περισσότερων από 300 ανακτημένων επιχειρήσεων της Αργεντινής.

Διοργάνωση: Ακυβέρνητες Πολιτείες & Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ

Το facebook event

afisa-akyv-01

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X