Η γκρίνια δεν είναι επαναστατική και η χαρά δεν είναι αντεπαναστατική. Δεν σε κάνει πιο προβληματισμένο και ενεργά πολιτικό το να μην μπορείς να χαρείς τα πιο απλά πραγματα της ζωής. Για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες, οι άστεγοι, όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους δεν φταίει ο χιονιάς, αλλά ο παραλογισμός του καπιταλισμού.

Αντί να γκρινίαζεις για όσους απολαμβάνουν την μικρή χαρά του χιονοπόλεμου, βοήθησε να γίνει μια κατάληψη στέγης, να μαζευτούνε σκεπάσματα, ρουχα, τροφή, να ξανασυνδεθεί το ρεύμα εκεί που το έχουν κόψει, να αποτραπεί ένας πλειστηριασμός σπιτίου, να μην απολυθεί ένας εργαζόμενος, να μην πληρώσει εισιτήριο στα ΜΜΜ ένας άνεργος.

Παίξε και χιονοπόλεμο, φτιάξε και χιoνάνθρωπο, μονάχα άνθρωποι χαμογέλαστοί που αγαπάνε την ζωή μπορούν να αγωνιστούν πραγματικά γι’ αυτή.

*Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση της ανάρτησης του Κώστα Σβόλη στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια