Κανένα κακό δεν βρίσκει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, στην πρακτική του push back προσφύγων, δηλαδή στην βίαια απώθησή τους ενώ βρίσκονται στο νερό, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό, που το έχει βαφτίσει μεταναστευτικό.

Ο Κώστας Κατσαφάδος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο «Τι σημαίνει φύλαξη συνόρων. Τι κάνει το ναυτικό με πολιτική οδηγία αυτής της κυβέρνησης που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;». «Τους αποτρέπουμε να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα», ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ, με τον δημοσιογράφο που του είχε απευθύνει την ερώτηση να σχολιάζει πως «αυτό είναι το push back. Τους σπρώχνετε πίσω».

Τότε με μια φυσικότητα και ο  βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Και τι αυτό είναι κακό; Δεν κατάλαβα». «Αυτή εδώ η χώρα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη μεταναστών και προσφύγων», συμπλήρωσε.

Φυσικά, το push back απαγορεύεται ρητά από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X