Βραδιά αφιερωμένη στην Aurelia Smeltz

Η Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος και διεθνής ταξιδιωτική συγγραφέας AURELIA γράφει αποκλειστικά για την Ελλάδα, επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα για δύο μήνες, έχει πάθος με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ανάδρασις’ και ο Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για να τιμήσουν την προσφορά της AURELIA για την Ελλάδα διεθνώς με το συγγραφικό της έργο.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 20.30

Polis Art Cafe

Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα (αίθριο της Στοάς του Βιβλίου)

Διοργάνωση – Παρουσίαση- Μετάφραση : Roula Pollard

Επιμέλεια Πρόσκλησης: Ραυτοπούλου Αγγελικη

Η Αμερικανίδα Aurelia Smeltz γράφει βιβλία για την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, τα οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Την περίοδο αυτή ετοιμάζει ένα τρίτο βιβλίο με τα χρονογραφήματά της για την Ελλάδα.

Έχουν εκδοθεί περισσότερα από πενήντα χρονογραφήματα και άρθρα της για την Ελλάδα.

Ως μέλος της IFWTWA (InternationalFood, Wine, andTravelWritersAssociation) έχει προσκληθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της στην Ελλάδα, σε μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα για να συγγράψει και να εκδώσει άρθρα της.

Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2014 είναι καλεσμένη στα ιαματικά λουτρά και σε ξενοδοχεία τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και της Αιδηψού, προκειμένου να γράψει άρθρα, τα οποία θα εκδοθούν σε ένα επόμενο βιβλίο της.

final_prosklisi_AURELIA

Τον Σεπτέμβριο 2014 είναι επίσης καλεσμένη της εταιρείας LouisCruiseLines ως ‘συγγραφέας – επιβάτης’ και έχει κληθεί από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, να μιλήσει στις Αμερικανίδες που ζουν στην Ελλάδα (24/9/2014). Εξειδικευμένη στις Ελληνικές κρουαζιέρες στο Αιγαίο σαν προσκεκλημένη συγγραφέας, τον Οκτώβριο του 2015 θα δώσει διαλέξεις για την Ελλάδα και θα εισάγει στις κρουαζιέρες Ελληνική Μουσική και Μαγειρική.

Εκδόσεις:

A Lone Red Apple, μυθιστόρημα (Greek America Press)

Labyrinthine Ways, μυθιστόρημα (Cosmos Publishing)

Έχει γράψει άρθρα για τα περιοδικά:

Odyssey, το κορυφαίο περιοδικό για την Ελλάδα,

The Athens News,

Greece-In-Print,τηνεπίσημηέκδοσητης Hellenic Literary Society

The National Herald

The Hellenic News of America

The Hellenic Voice

Τα site της για τη δημιουργική γραφή είναι:

www.mysteriesofcrete.com και www.aurelia.us.com

Στον επαγγελματικό της χωρο δρασηριοποιείται περισσότερο από τριάντα πέντε χρόνια στην ανεύρεση πόρων / χορηγιών, και στην συγγραφή προτάσεων για το σκοπό αυτό. Εξειδικεύεται στην σύνταξη επαγγελματικών προτάσεων, με στόχο την εξεύρεση πόρων για οργανισμούς, εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται μια σημαντική κοινωνική υπηρεσία στη Βρετανία και ένα πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα ως σύμβουλος.

«Σαν συγγραφέας είμαι μυθοποιός – αγαπώ και συνδέομαι ιδιαίτερα

με τους μύθους. Ίσως για αυτό να ταξιδεύω ως οδοιπόρος στα

άγραφα μέρη της Ελλάδας’»

όπως της αρέσει να λέει.

«Τα μέρη αυτά είναι γεμάτα από τόσα μυστήρια»

Καλωσήλθατε στον κόσμο μου!!!

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ _ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Ομιλήτρια ΑURELIA

Οργάνωση-Παρουσίαση –Μετάφραση ομιλίας : Ρούλα Πόλλαρντ

Επιμέλεια Πρόσκλησης: Ραυτοπούλου Αγγελική

Προσφωνήσεις Προέδρων: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Δημήρης Βαρβαρήγος

Μουσική Ψαραντώνης, Κρητική Λύρα

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X