Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το Κογκρέσο στη Μπραζίλια της Βραζιλίας, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην έγκριση του λεγόμενου νόμου PEC55 της κυβέρνησης του Μισέλ Τεμέρ, που προβλέπει το «πάγωμα» των δημοσίων δαπανών για τα επόμενα 20 χρόνια.

brasil-protestos-pec-06

Χιλιάδες φοιτητές από πέντε περιφέρειες της χώρας πήγαν στη Μπραζίλια στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ενάντια στο νέο νόμο του Τεμέρ που θα απαγορεύει συνταγματικά την αύξηση των δημοσίων δαπανών για τα επόμενα 20 χρόνια.

brasil-protestos-pec-08

brasil-protestos-pec-07

“Τα όνειρά μας δεν σταματάνε στον PEC”

Φοιτητές σε δεκάδες πανεπιστήμια της Βραζιλίας έχουν ξεσηκωθεί, καθώς η έγκριση του νέου νόμου μεταφράζεται και σε «πάγωμα« των δαπανών για την παιδεία. Γι’ αυτό φοιτητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σχολών αλλά και κτιρίων σε όλη τη χώρα κόντρα στα σχέδια του Τεμέρ για τη μείωση των δαπανών για την παιδεία.

brasil-protestos-pec-03

brasil-protestos-pec-02

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, την ώρα που η Γερουσία ενέκρινε με 61 ψήφους τον PEC55, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους χιλιάδες διαδηλωτές με χημικά, πλαστικές σφαίρες και σπρέι πιπεριού όπως καταγγέλλουν.

brasil-protestos-pec-04

brasil-protestos-pec-05

Την επίθεση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στους διαδηλωτές έξω από το Κογκρέσο, ακολούθησαν συγκρούσεις που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ.

 


Φωτογραφίες από το Media Ninja

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts

X