Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι, η ομάδα γυναικών Βρυσούλες που αγωνίζεται για τα βουνά και τα νερά της Ηπείρου ενάντια στην καταστροφή τους από τις εξορύξεις πετρελαίου, ξεσήκωσε σήμερα και τα Εξάρχεια.

Στην Οδό Καλλιδρομίου, όπου γίνεται μία από τις πιο ζωντανές λαϊκές αγορές  και περνά πολύς κόσμος, οι Βρυσούλες χόρεψαν και ενημέρωσαν τους διερχόμενους για όσα καταστροφικά δρομολογούνται να γίνουν στην Ήπειρο.

Συζητούσαν και μοίραζαν καρτούλες με ερωτήματα που θα μπορούσαν να καταθέσουν οι πολίτες για την “επένδυση” τις εμπλεκόμενες εταιρειες ΕΛΠΕ, Energean και Repsol όπως “Πώς είναι δυνατή η διατήρηση της βιοποικιλότητας με τη σύγχρονη έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις περιοχές που παραχωρήθηκαν;”.

Επειδή ακόμη το κίνημα θέλει.. χιούμορ μοίραζαν κόλυβα που έγραφαν πάνω “Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της πολυαγαπημένης μας Ηπείρου που χάνουμε”.

Βίντεο από τη σημερινή ευρηματική παρέμβαση

 
 

Info Point

H σελίδα τους στο Facebook: Vrisoules

To blog τους: Vrisoules.blogspot.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια