Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας η ομάδα Βρυσούλες.

Η ομάδα διαμαρτυρήθηκε ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το Σύνταγμα, με σκοπό να αναδείξει τις καταστροφικές επιπτώσεις από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και σε άλλα μέρη της χώρας.

Φορώντας παραδοσιακές φορεσιές της Ηπείρου οι γυναίκες που την αποτελούν, χόρεψαν και τραγούδησαν το “έχε γεια καημένε κόσμε”, από το οποίο εμπνεύστηκαν το όνομα της ομάδας και του οποίου οι στίχοι ταιριάζουν στην περίσταση.

Κρατούσαν επίσης λευκά πανιά, με τα οποία έστελναν μήνυμα για μια “Ήπειρο ελεύθερη από εξορύξεις”, έθεταν “διλήμματα” για “πετρέλαιο ή νερό” και “βρυσούλες ή πετρελαιοπηγές”, αλλά και ζητούσαν την άμεση ακύρωση των συμβάσεων μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που θα υλοποιήσουν τις εξορύξεις.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια