Ο ορισμός του ρατσιστικού λόγου η δήλωση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ σε μια προσπάθειά της να πλήξει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με αφορμή την ανάρτησή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

]Ειδικότερα, μιλώντας στο Real είπε: «Δεν μπορείς να μιλάς έτσι σε έναν άνθρωπο που απλώς ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και που αυτός εκ γενετής δεν είχε τις ίσες ευκαιρίες με τους συνανθρώπους μας» κατέληξε στο ότι «Ο κ. Πολάκης αναμφίβολα δεν είναι ένας καλός άνθρωπος».

Και επειδή προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένη για τον αντιπερισπασμό του κόμματός της, προχώρησε σε μία αναφορά που μόνον ρατσιστική μπορεί να την πεις:

«Ας επιτεθεί με τον πιο ακραίο τρόπο σε έναν άνθρωπο που στέκεται στο ίδιο ύψος με αυτόν».

Μια αναφορά που κάθε άλλο παρά τιμητική για τους ανάπηρους, ακόμα και εάν οι αρχικές προθέσεις της ήταν να βοηθήσει το… κόμμα της!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X