13 παλαιστινιακά σχολεία στη Γάζα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο σαββατοκύριακο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 27 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 156.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο Παιδείας στη Γάζα ανέφερε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες 13 σχολείων υπέστησαν ζημιές και δημιουργήθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Το υπουργείο εξέφρασε την «έντονη καταδίκη» του για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα που κατέστρεψαν βασικές υποδομές σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι πρόκειται για παραβίαση των διεθνών νόμων και συμβάσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στη Γάζα Ziyad Thabet κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τις ισραηλινές πρακτικές.

Με πληροφορίες από το Middle East Monitor

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X