Σε επίθεση στο ελληνικό προξενείο στη Ναντ της Γαλλίας προχώρησαν αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι το βράδυ της Τετάρτης προκαλώντας φθορές.

Η επίθεση, όπως αναφέρεται σε γαλλικές σελίδες του αναρχικού χώρου, αποτελούσε απάντηση στην εισβολή της αστυνομίας σε καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Στις αναρτήσεις τους οι αλληλέγγυοι κάνουν λόγο για «πόλεμο» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, αναφερόμενοι στις εκκενώσεις των καταλήψεων. Η επίθεση, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, έγινε τη νύχτα της 28ης προς την 29η Αυγούστου με σφυριά.

Μάλιστα, έγραψαν κάτω από την πινακίδα του προξενείου τη φράση «σταματήστε το νόμο και την τάξη στα Εξάρχεια», στα γαλλικά.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SANSATTENDRE.NOBLOGS.ORG

*Aπό indicator.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια