Είναι η 12η συνεχόμενη συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων, που δεν το βάζουν κάτω, παρά το κύμα καταστολής. Μάλιστα στη χθεσινή πορεία, που είχε ως επίκεντρο τη μαζική χρήση πλαστικών σφαιρών από τη γαλλική αστυνομία, με κάποιους από τους τραυματίες των τελευταίων εβδομάδων να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πορείας.
Το στιγμιότυπο όμως που χαρακτήρισε ακόμα πιο έντονα την προχθεσινή ημέρα, ήταν ο τραυματισμός του Εθνικού Γραμματέα Μαθητών λυκείου της Γαλλίας, Christophe Castaner, από τα πυρά των αστυνομικών, που δε δίστασαν για ακόμη μια φορά να τα στρέψουν προς την απόλυτα ειρηνική αυτή μερίδα διαμαρτυρομένων.
Οι μαθητές των λυκείων, βρίσκονται στους δρόμους λόγω του εξεταστικού συστήματος «Parcousup », που αφήνει πολλούς τελειόφοιτους λυκείου έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε δήλωση του ο γραμματέας αναφέρει τα εξής:
“Χτυπήθηκα από μια flashball στο πόδι. Όλο το πόδι φαίνεται σπασμένο, το δέρμα φαινεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το ασθενοφόρο με πάει στο νοσοκομείο. Είμαι καλά. Christophe Castaner, είμαι 18 ετών, μη-βίαιος διαδηλωτής. Ελπίζω να αναγνωρίσετε το λάθος σας. “

Πηγή: katiousa.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια