Πορεία ενάντια σε κάθε τρομονόμο και σε όποιον θέλει να ορίζει και να καταδυναστεύει τη ζωή μας

Μεσημέρι Σαββάτου, κόσμος πολύς στο Μοναστηράκι. Όλοι και όλες έδωσαν το παρών ενάντια σε όσα περιορίζουν τη ζωή μας, ενάντια στην καταδυνάστευση της. Γιατί μας αφορά. Όλους και όλες. Γιατί μια τρίχα από τα μαλλιά σου μπορεί να βρεθεί εκεί που “δεν θα ‘πρέπε”. Γιατί δικαιούσαι να κάνεις παρέα με όποιον θες, έρωτα με όποια θες. Γιατί κανείς δεν χωρίζει επειδή το θέλουν μπάτσοι και δικαστές.

Γιατί στη θέση της Ηριάννας και του Περικλή θα μπορούσε να είναι εσύ, εγώ, οι φίλοι και οι φίλες σου.

Η κινητοποίηση έγινε εν όψει της μεθαυριανής εκδίκασης του δεύτερου αιτήματος της Ηριάννας για αναστολή έκτισης της ποινής της στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. Η ίδια η ουσία της ουσίας της υπόθεσης θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.

Φωτογραφία του Μάριου ΛώλουΗ πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, συνέχισε στην Ομόνοια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατέληξε στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης γίνονταν συζητήσεις με περαστικούς και μοιράζονταν φυλλάδια σε σχέση με την υπόθεση.

«Για την Ηριαννα δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες», «Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά» «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Τον περασμένο Ιούλιο το αίτημα της Ηριάννας της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης των 13 ετών η οποία της έχει επιβληθεί, είχε απορριφθεί με οριακή πλειοψηφία. Στις 16 Οκτωβρίου το δίκαιο πρέπει να νικήσει. Ο κόσμος θα είναι ξανά δίπλα της.

Μελίνα Βελιμέζη, Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X