Στον «αέρα» βρίσκεται τυπικά ο διορισμός του πρώτου κομμουνιστή δημάρχου στην Τουρκία, καθώς ο υποψήφιος του ΤΚΡ Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου που κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στην κοινότητα Ντερσίμ δεν έλαβε, όπως προβλέπεται, τη βεβαίωση που του «ανοίγει το δρόμο» για το δημαρχείο. Κι αυτό γιατί η τοπική εκλογική επιτροπή έκρινε ότι δεν μπορεί να το πράξει «για λόγους εθνικής ασφαλείας που δεν μπορούν να εξηγηθούν».

Ο Ματσόγλου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αντέδρασαν με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και διαμαρτυρίες, όπως και το ΤΚΡ, καθώς η στάση της εκλογικής επιτροπής αποτελεί προκλητική παραβίαση του εκλογικού αποτελέσματος και του συντάγματος. «Αναιρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» υπογραμμίστηκε σε μια σειρά από λαϊκές διαμαρτυρίες που δεν περιορίστηκαν στο Ντερσίμ. Μετά από αυτό, η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι, εντός των ημερών, θα προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει σχετική επίσημη ενημέρωση για το αν όντως το έκανε.

Ο Ματσόγλου ήταν προηγουμένως δήμαρχος του Οβατσίκ και κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν ήδη γνωστός ως ο «κομμουνιστής δήμαρχος». Έγινε διάσημος για το συνεταιριστικό μοντέλο αγροτικής παραγωγής, μέσω του οποίου η πόλη και γενικότερα η επαρχία της παρήγαγαν όσπρια και μέλι. Στο πλαίσιο  αυτού του μοντέλο συνεταιριστικής γεωργικής παραγωγής, ο δήμος παρείχε επίσης γεωργικές επιδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων, του πετρελαίου, και εγγυήσεων αγοράς των προϊόντων. Ο δήμος του Οβατσίκ ήταν επίσης διάσημος για τη δημοσιονομική διαφάνεια.

Με πληροφορίες από toperiodiko.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X