Μαθήματα πολιτικής επιστήμης και κοινωνικής θεωρίας παρέδωσε στο κανάλι «One», ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Τι είναι κομμουνισμός;» τον ρώτησε η παρουσιάστρια.

Τάδε έφη… Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε έναν κουμμουνιστή κυρίως για το τι είναι κουμμουνισμός. Ας προσπαθήσουμε να τον ορίσουμε: Κουμμουνισμός καταρχάς δεν είναι δημοκρατία. Είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου δεν έχεις δικαίωμα να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ελεύθερα αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι, πρέπει να είσαι ο ίδιος, να έχεις ταβάνι, και πρέπει να ακούς τα πρέπει και να τα ακολουθείς. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ο κουμμουνισμός και νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δεν ανήκουμε σε μια τέτοια χώρα».

Η «ανάλυση» του βουλευτή της ΝΔ θύμισε κάτι από την παρουσίαση του κομμουνισμού στην αγαπημένη κωμωδία «Λούφα Και Παραλλαγή». Το ίδιο ερώτημα είχε θέσει ο ταγματάρχης «φον Κανάρης» (Χρήστος Βαλαβανίδης) στον στρατιώτη Μιχάλη Καραμάνο (Φώτη Πολυχρονόπουλο), εκφράζοντας ανάλογες θέσεις.

«Για πες Καραμαζόφ, τι είναι κομμουνισμός;»…

*Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια