*Το κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτα χτες στην Αυγή (20.09)

Προχθές όλη μέρα, η Ν.Δ. δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τον Παύλο. Χθες, όμως, είχε τη βούληση να στείλει από τις 6 κιόλας το πρωί κάμποσους πάνοπλους στις καταλήψεις για να κατατρομάξει πρόσφυγες και να τους μεταφέρει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τους πάνοπλους αστυνομικούς αντίκρισαν 98 παιδιά. Με τις κούκλες στα χέρια επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, την ώρα που το βλέμμα των γονιών τους έδειχνε κενό. Βίωναν ακόμη έναν ξεριζωμό. Αν και κανείς δεν συγκρίνεται με τον πρώτο.

Δεν είναι όμως και λίγα τα χθεσινά. Δεν είναι και λίγο πρόσφυγες πολέμου και άνθρωποι που έζησαν τη βία των όπλων σε απόσταση επαφής να σηκώνονται από τα κρεβάτια τους το χάραμα και ν’ αντικρίζουν δεκάδες ράμπο με πολυβόλα.

Στην πραγματικότητα η Νέα Δημοκρατία μένει σταθερή στη γραμμή που χάραξε προεκλογικά. Λιβάνιζε με το δόγμα “τάξη και ασφάλεια” τα πάνελ. Το εφαρμόζει σήμερα στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις.

Από τη σέλφι του Μπογδάνου στο Α.Τ της περιοχής περάσαμε στις εφόδους της αστυνομίας σε καταλήψεις. Κι αφού δεν βρέθηκε ούτε δείγμα από τρίφυλλο και πυρίτιδα, ξεκίνησε το αφήγημα της διάσωσης των προσφύγων από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Τις αναφορές συνοδεύουν φωτογραφίες από παλιές μπανιέρες (μακράν πιο καθαρές από εκείνες κρατικών δομών -βλέπε στρατό) και παλιά πατώματα από μωσαϊκό (δεν έβαλαν παρκέ, βλέπετε).

Φυσικά κανείς δεν υποστηρίζει ότι οι κυνηγημένοι από τον πόλεμο πρέπει να ζουν σε παλιά εγκαταλελειμμένα κτήρια. Ακόμη κι αν έχουν την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη των αλληλέγγυων. Η απάντηση όμως δεν είναι τα καμπ, που χωράνε χιλιάδες λιγότερους ανθρώπους από αυτούς που ζουν εκεί σήμερα. Με το παγωμένο νερό στα ντουσ. Τις χαλασμένες αποχετεύσεις και τα σκουλήκια στο φαγητό, όπως κατήγγειλαν οι πρόσφυγες της Σάμου ότι τους σέρβιραν μέσα στη φασολάδα. Δεν γίνεται οι άνθρωποι να κοιμούνται στο χιόνι και να έχουν μόνο αυτοσχέδιες σόμπες. Δεν γίνεται τα παιδιά τους να μην πηγαίνουν σχολείο. Πώς και πού ζουν, αλήθεια, οι πρόσφυγες της Σπύρου Τρικούπη;

Η Ν.Δ. λοιπόν, δεν νοιάζεται για τους πρόσφυγες. Ούτε για τα Εξάρχεια και την ασφάλεια των κατοίκων. Νοιάζεται να ελαφρύνει τους φόρους για τις 468 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα, όπως θέλει ο ΣΕΒ. Επειδή όμως αυτές είναι λίγες ψήφοι, νοιάζεται και για τους νοικοκυραίους. Κι αυτούς δεν τους νοιάζει ούτε ο Παύλος ούτε οι πρόσφυγες. Τους νοιάζει να βαράνε τους άπλυτους στα Εξάρχεια και να αδειάζουν τα κτήρια από αυτούς που αλλοιώνουν τον μπολιτιζμό. Οι τσιμεντόλιθοι στην είσοδο του νεοκλασικού είναι καλύτερη εικόνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X