11.20 Ο σκιτσογράφος των Times, Peter Brookes (@BrookesTimes) δημοσιεύει σκίτσο του, το οποίο δηλώνει τη γενικευμένη υποψία (και κάτι παραπάνω για κάποιους) σε σχέση με τη θέση της Ρωσίας στο δυστύχημα της πτήσης MH117 των Μαλαισιανών αερογραμμών. Την ίδια ώρα, σε ρεπορτάζ της Huffington Post, η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία και τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές ότι  «καταστρέφουν αποδεικτικά στοιχεία διεθνών εγκλημάτων» ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει πώς η κατάρριψη του αεροπλάνου αποτελεί καμπανάκι που πρέπει να ξυπνήσει την Ευρώπη.

putin_brookes_times

13.00 «Αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες», από τον Ισραηλινό Amir Shiby, γνωστό για τα σατυρικά του πολιτικά κολάζ. Η μπάλα μένει εκεί που οι αδικοχαμένοι 10χρονοι Ahed Atef Bakr, Zakaria Ahed Bakr, Mohamed Ramez Bakr και Ismael Mohamed Bakr, δεν βρίσκονται για να πάιξουν με αυτήν…

Amir Schiby

14.50 Σε αποκλεισμό της βάσης της Σούδας προχώρησαν σήμερα φορείς απ’ όλη την Κρήτη, με αίτημα «να σταματήσει τώρα το πείραμα της υδρόλυσης στη θάλασσα της Μεσογείου» και διαμαρτυρόμενοι για τον ενεργό ρόλο της βάσης στους πολέμους της εγγύς Ανατολής. Ο αποκλεισμός αφορά τη διακίνηση προσωπικού και στρατιωτικών οχημάτων. Στην περιοχή θα λάβουν χώρα συζητήσεις και εκδηλώσεις. Περισσότερα εδώ.

21.30  Το απόσταγμα της απογευματινής υδάτινης αναταραχής της σφαίρας των social media.

Αν δεν υπήρχε η βροχή και η πανσέληνος θα είχε καταργηθεί το φέισμπουκ. Λάκης Μπέλλος @pamelouketo

-Πέραν των αστεϊσμών, σημειώθηκαν και προβλήματα. Αξισημείωτη η περίπτωση των κλειστών προπονητικών εγκαταστάσεων του ΣΕΓΑΣ στον Άγιο Κοσμά. Η αθλήτρια που ακούγεται στο βίντεο δηλώνει τη δυσαρέσκειά της για τις συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια