Του Δημήτρη Τσίρκα

Στην περίπτωση του Ν. Γεωργιάδη η ΝΔ λειτούργησε περίπου ως μαφία. Τυπικά αποστασιοποιήθηκε από τον υπόδικο μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, άτυπα όμως τον είχε όλο αυτό το διάστημα υπό την προστασία της. Κορυφαία στελέχη της κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης, τη στιγμή που άλλα του συμπαραστέκονταν στο δικαστήριο. Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις βγήκε η πρωτοδίκη καταδικαστική απόφαση ο γραμματέας του κόμματος τη χαρακτήρισε σκευωρία και απείλησε ανοικτά όσους τη δημοσιοποιούν.

Από την άλλη, η αντίδραση των φιλικών στη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ, θυμίζει έντονα ολοκληρωτικό καθεστώς. Όχι μόνο δεν βρήκαν τίποτα να σχολιάσουν για την υπόθεση αλλά σε απίστευτη σύμπνοια και συντονισμό που θα ζήλευε και ο πιο καλοδουλεμένος μηχανισμός προπαγάνδας, κυριολεκτικά εξαφάνισαν την είδηση. Μεγάλα κανάλια όπως ο ΣΚΑΙ αντί να ενημερώσουν για την καταδίκη του στενού συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξαν να προβάλουν τη «συγκινητική» ιστορία της απελευθέρωσης ενός… αρουραίου από φρεάτιο. Η γραμμή ήταν «οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Γεωργιάδη», παραπέμποντας στην αλήστου μνήμης κρατική τηλεόραση των καθεστώτων του Υπαρκτού που έπαιζε ειδυλλιακές εικόνες κοινωνικής αρμονίας, λίγο πριν την κατάρρευση.

Η ειρωνεία βέβαια, είναι ότι η ΝΔ καταγγέλλει τους αντιπάλους της για αυταρχικές λογικές και πρακτικές που παραπέμπουν σε συμμορία, ενώ τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, ξεσπαθώνουν κάθε μέρα για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η δημοκρατία από τον καπνίζοντα υπουργό, τον Ρουβίκωνα ή τον λαϊκισμό. Και φυσικά, αγωνίζονται όλοι μαζί για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X