Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρουν αυτές οι συνθήκες από μια φυλακή.

Τα ονομάζουμε κέντρα υποδοχής προσφύγων για να ακούγονται “ορθά” ενώ πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης ή φυλακές. Να προσπαθεις να ζητάς βοήθεια και να σε χτυπούν, να προσπαθείς να αυτοκτονήσεις και οι παροχές να είναι τραγικά ελλειπείς, να τρως άθλιο φαγητό και όλα αυτά γιατί;

Φεύγεις από έναν πόλεμο για να σωθείς για να κάνεις μια νέα αρχή κουβαλώντας ήδη ένα δυσβάσταχτο τραύμα, το οποίο αρκεί για να σε συνοδεύει για παντα. Και τι κάνει η προοδευτική Δύση η οποία ευθύνεται για το ότι είσαι πρόσφυγας συμμετέχοντας ως “συμμαχική δύναμη” στην καταστροφή της χώρας που σε κάνει πρόσφυγα; Σου δημιουργεί απανωτά ψυχικά τραύματα. Είσαι στο πουθενά, μιλώντας μια άλλη γλώσσα και δεν σ’ ακούει κανείς. Βλέπεις ως σωτηρία το θάνατο και δεν σ ακούει κανείς, είσαι 16 ζητάς απλά να βρεις τον δρόμο σου και δεν σ’ ακούει κανείς, κλαις και δεν σ’ ακούει κανείς.

Το μόνο που κάνουν είναι να σφίγγουν τα χέρια μεταξύ τους οι αρχηγοί κρατών και να συγχαιρονται μεταξύ τους για την συμβολή τους και την καταπληκτική δουλειά που κάνουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Όλα αυτά μοιάζουν με σενάριο μιας σκληρής ταινίας που ταυτίζεσαι με τον πρωταγωνιστή και ανακουφιζεσαι που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Μόνο που τελικά συμβαίνει στην πραγματικότητα και ο βαρύς απολογισμός είναι χιλιάδες άνθρωποι με ανυπολόγιστη εσωτερική ζημιά που απλά ζητούν να ζήσουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια