Στροφές, στιγμές, τα πάντα γυρίζουν για να ορθοποδήσουν σε μία στραβή βάση. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν εγκαταλείπεις κάτι στην μέση, καταπιάνεσαι με ένα καινούριο συναίσθημα, μία σκέψη, έναν ήχο οικείο και ανοίκειο, σαν τότε που τον πρωτογνώρισες, τον ερωτεύτηκες και έπαιξες μαζί του.

Χαρά, λύπη εναλλάξ, πάλι από την αρχή, πίσω στο τέλος. Λόγια, μικροί δρόμοι που οδηγούν στο ίδιο, το ανεπανάληπτο, αλλά διαρκώς επαναλαμβανόμενο. Κυκλικές τετραγωνικές σχέσεις κατακλύζουν μία καρδιά βυθισμένη στο μαύρο, με μωβ πινελιές.

Ξημερώνει ξανά και ξανά το ίδιο πλέγμα ιδεών μπαρουτοκαπνισμένων από στιγματισμένα άμορφα καρυκεύματα πάθους. Κάποιοι το μπέρδεψαν με υπεροψία. Μέχρι εκεί μπορούν. Δεν γνώρισαν τους δικούς μου ποιητές. Δεν τους είδαν. Δεν ήθελαν και τους άφησαν μόνους και φοβισμένους. Μετάνιωσαν και οι δύο…

(20/2/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X