Η Πειθαρχική Επιτροπή της ιταλικής Ομοσπονδίας επέβαλλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον Μόιζε Κεν για τον πανηγυρισμό του στο ματς με την Κάλιαρι, μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Ο παίκτης της Γιουβέντους, Μόιζε Κεν, απασχόλησε την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, αφού πανηγύρισε ως άγαλμα μπροστά από τους οπαδούς της Κάλιαρι, έπειτα από ρατσιστικό μένος προς το πρόσωπό του, στο παιχνίδι με την ομάδα της Σαρδηνίας την Τρίτη (2/3).

Οι δηλώσεις του Μπονούτσι για ευθύνη 50-50 μετά την λήξη του ματς προκάλεσαν τις αντιδράσεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, ενώ υπήρξε κύμα στήριξης προς τον 19χρονο παίκτη των Μπιανκονέρι.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας μάλλον θεώρησε προκλητικό τον πανηγυρισμό του Κεν και τον τιμώρησε με ένα μικρό πρόστιμο που ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Πάντως, οι αποφάσεις δεν σταματούν εδώ, αφού θα ξεκινήσουν άμεσα έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν εκείνοι που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Μόιζε, ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες τιμωρίες.

*Αλιευμένο από το sport24.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X