1655_prince charming_200x200Ωδή στους γοητευτικούς ανθρώπους

Υπάρχει μαγεία. Αλλά δεν υπάρχουν μάγοι, ούτε ξόρκια, ούτε ραβδιά. Η μαγεία αυτή είναι κάτι σαν ενέργεια και, γι’ αυτούς που αγαπούν τις φυσικές επιστήμες, είναι χημεία. Είναι εκείνη η έλξη που φέρνει δυο ανθρώπους κοντά, γιατί απλά ταιριάζουν, γιατί από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν ένιωσαν κάτι ξεχωριστό. Και δεν μιλώ μόνο για έρωτα, όχι, όχι. Αυτή η έλξη υπάρχει σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Και ορίζει τη σχέση.

Η μαγεία που ασκείται πάνω μας από άλλους ανθρώπους, είναι η αιτία για την οποία συνδεόμαστε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, μάλιστα, που είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί, που η έλξη που μας ασκούν μας μουδιάζει, μας συνεπαίρνει. Αξίζει να ζει κανείς για να συναντά αυτούς τους γοητευτικούς ανθρώπους, γιατί αυτοί είναι που μας παρασύρουν, που μας καθορίζουν, μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Οι γοητευτικοί άνθρωποι μας τραβούν απ’ το χέρι και μας βοηθούν να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα.

 

beginners2

Οι γοητευτικοί άνθρωποι, βέβαια, κάποιες φορές είναι και επικίνδυνοι. Γιατί στο τέλος μπορεί να μας πονέσουν. Όμως, όπως και να’ χει, όποιος και αν είναι ο ρόλος τους στη ζωή μας, είναι κομμάτι μας. Χωρίς αυτούς η ζωή θα ήταν λίγο πιο βαρετή. Χωρίς αυτούς δεν θα τολμούσαμε τόσο εύκολα, δεν θα αλλάζαμε τόσο γρήγορα, δε θα νιώθαμε τόσο έντονα.

 

kopela-afelies

Ωδή στους γοητευτικούς ανθρώπους. Στους γοητευτικούς, που αναζητούμε πάντοτε και τους χρειαζόμαστε. Και αυτό, γιατί είναι εκείνοι που μας κάνουν να θέλουμε να ουρλιάξουμε, που μας φτάνουν στα όριά μας και μας βοηθούν να τα υπερβούμε. Εξάλλου, τα όρια είναι για να τα ξεπερνάμε…

Μαρία Δελαγραμμάτικα

…………………………………………………………………………………………..

Δεν σου έχει συμβεί;

Λίγο τα χαμηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες, λίγο αυτό που λέμε «άστρο», λίγο η ματιά και το χαμόγελο, όλα αυτά, ναι, καθιστούν κάποιους ανθρώπους πιο γοητευτικούς. Γοητευτικούς, όχι όμορφους. Για την ακρίβεια η γοητεία σπάνια αφορμάται από την ομορφιά.

Η ομορφιά είναι εφήμερη και συχνά επίπλαστη. Ανοίγει πόρτες, για να κλείσουν, πολλές φορές, βίαια όταν κατανοούμε πόσο άσκοπα είχαν ανοίξει. Οι γοητευτικοί είναι όμορφοι, χωρίς να είναι αντικειμενικά εμφανισιακά ωραίοι.
Γιατί…
Η γοητεία ριζώνει μέσα μας, στην αύρα, τον αέρα, την ψυχολογία μας. Η γοητεία ξεπηδά από τις κινήσεις μας, από το χιούμορ μας, ακόμη και από το ενδιαφέρον μας για τους άλλους. Είναι οι σπίθες που εκπέμπουμε και κάνουν τους άλλους πιο δεκτικούς, πιο ανοιχτούς, οι σπίθες που ελευθερώνουν εμάς τους ίδιους και τους γύρω μας.

 

magic

Η γοητεία είναι κινητήριος δύναμη. Μας βοηθά να πετυχαίνουμε, αλλά ακόμη και να προσπαθούμε. Μας ανοίγει την πόρτα στις κοινωνικές σχέσεις, στην ευτυχία, στις ευκαιρίες που έχουμε να γνωρίσουμε τους άλλους.

(Θέλω να) πιστεύω ότι η γοητεία είναι κάτι το οποίο λιγότερο ή περισσότερο είναι προσβάσιμο σε όλους μας. Εξάλλου, πηγάζει από μέσα μας. Όσο είμαστε καλά, όσο βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, εκπέμπουμε ενέργεια τόσο θετική, ικανή να γοητέψει ακόμη και εμάς τους ίδιους. Δεν σου έχει συμβεί;

Μίνα Κωστοπούλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια