Πώς είναι άραγε για ένα παιδί να έχει έναν γονιό εθισμένο στο αλκοόλ; Αισθάνονται ασφάλεια δίπλα σε ανθρώπους που δεν είναι πια ο εαυτός τους αλλά τους κυριεύει μια ουσία;

Το βίντεο της φινλανδικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Fragile Childhood δείχνει μέσα από τα μάτια των παιδιών πώς είναι να ζεις με γονείς αλκοολικούς. Τα παιδιά βλέπουν στο πρόσωπο των γονιών τους τρομακτικά τέρατα κι όχι τους γονείς όπως πραγματικά είναι.

Το πρόβλημα του αλκοολισμού μέσα σε μια οικογένεια μπορεί να επηράσει το παιδί και να του δημιουργήσει αίσθημα τρόμου απέναντι στο “μεταλλαγμένο” πρόσωπο του γονέα.

Η Fragile Childhood προσπαθεί να ενθαρρύνει τους γονείς και τα παιδιά να μιλήσουν γι’ αυτό το θέμα χωρίς δισταγμό και φόβο. Μπορείτε να πάρετε μέρος στη συζήτηση στο Twitter μέσω του hashtag #fragilechildhood ή στο facebook της εταιρείας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X