Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα παρά την καταδικαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τελευταία αυτή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ζήτησε αντίγραφο της απόφασης για να εξετάσει το ενδεχόμενο αναίρεσής της.

Θυμίζουμε ότι ο Κορκονέας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο όμως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, από την οποία ο δράστης έχει εκτίσει ήδη τα 11 χρόνια και έτσι να είναι τώρα ελεύθερος.

Εκτός από την αγανάκτηση, τις δημοσιεύσεις στα social media, τα κείμενα που γράφτηκαν και την μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο σημείο που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός, ξύπνησαν και οι προσωπικές μνήμες του καθενός και της καθεμιάς από το Δεκέμβρη του 2008.

Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μας ένα γράμμα για τον Αλέξη από μια συνομήλική του, μαθήτρια τότε που προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το δημοσιεύουμε για όλα εκείνα τα 15χρονα και 16χρονα που πλημμύρισαν το ’08 τους δρόμους της Αθήνας και απαίτησαν να ακουστεί η φωνή τους. Για τα 15χρονα και τα 16χρονα του τώρα που μπορεί να ήταν πολύ μικρά για να καταλάβουν τότε, όμως μεγάλωσαν μέσα στην κρίση, αυτή που ο Δεκέμβρης είχε δει να έρχεται. Το δημοσιεύουμε γιατι τα 13 χρόνια είναι πολύ λίγα για τον Κορκονέα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X